Satunnainen kuva

mz6a2695jpg_29293839673_o

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:376842 kpl

Myytävänä

CD Rantasalmi - Rivage détroit (ilm. 22.11.2014)

hinta 10 euroa + postikulut
tilaukset: pkoskikallio(at)gmail.com tai 050-5557672

Myynnissä myös Rantasalmen kirjastossa, K-kaupassa ja Mantan puodissa.Ensi-ilta:
su 19.11. klo 14


Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Esineitä syödään!

Yökyöpeleiden talossa kukaan ei tunnu ikinä nukkuvan. Talosta löytyy monta omituista hiippailijaa ja vaarallista vipeltäjää. Agenttinero Naru ryhtyy selvittämään autonsa äkillistä katoamista ja kohtaa
oudon ilmiön: esineitä syödään! Nakertajaa etsiessään Naru tutustuu tarinan muihin erikoisiin hahmoihin ja joutuu keskelle hullunkurista seikkailua.

Yökyöpelit on tuore koko perheen musikaali, joka perustuu Laura Ruohosen huippusuosittuihin lasten runokirjoihin. Tarina on tuttu myös YLE:n lastenohjelma Pikku Kakkosesta. Ruohonen kertoo ryhtyneensä lorujen kirjoittamiseen nauraakseen yhdessä lasten kanssa kielen tarjoamille yllätyksille. Kriitikoidenkin arvostamat tekstit antavat myös Rantasalmen nuorille näyttelijöille mahdollisuuden kielellä leikittelyyn ja uusiin oivalluksiin.

Anna-Mari Kähärän säveltämät laulut sisältävä Yökyöpelit-levy voitti vuoden lastenlevypalkinnon vuonna 2015. Rantasalmen vahva musiikkiosaaminen antaakin jälleen hyvät edellytykset näytelmämusiikin
upeaan toteuttamiseen. Kaiken kaikkiaan lavalla nähdään 23 innokasta harrastajaa.

Tervetuloa seuraamaan Rantasalmen Tornado-saliin näytelmää, jonka huumori sopii kaikenikäisille ja antaudu Yökyöpeleiden vietäväksi!


Tuotanto
: Rantasalmen Nuorisoteatterin Lastenteatteri Ranttali, Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys, Rantasalon peruskoulu sekä Järvi-Saimaan kansalaisopisto

Harrastajateatterituotannon esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Käsikirjoitus: Laura Ruohonen

Musiikki: Anna-Mari Kähärä

Ohjaus:
Iiris Salmela

Musiikin sovitus: Marja Ikonen

Kapellimestari: Marja Ikonen

Koreografi: Emilia Palmroos

Laulunopetus: Saara Silvennoinen

Pukusuunnittelu ja -valmistus: Kati Lätti

Lavastussuunnittelu: Henri Paunonen

Lavastusvalmistus: Rantasalon koulun oppilaat: Jesse Björn, Miikka Hintsa, Juho Koikkalainen, Roope Lyytikäinen, Paavo Räisänen, Veeti Syväluoto ja Rantasalmen masinistit ry. sekä Nuorisoteatterin talkooväki

Maskeeraus ja kampaukset: Mirva Glumerus, Samiedu / ohjaava opettaja Anne Peltonen

Valosuunnittelu: Tuomo Salmela

Valoajot: Tuomo Salmela

Äänitekniikka: Pekka Koivunoro

Graafikko: Anni Repo

Alkuperäinen kuvitus: Erika Kallasmaa


TAITEELLINEN HENKILÖKUNTA

ohjaaja Iiris Salmela

Joroislainen Iiris Salmela on opiskellut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi sekä lasten- ja nuorten sanataideohjaajaksi. Hän on ohjannut lapsia v. 2001 lähtien, ja teatteri on kuulunut hänen omiin lapsuusharrastuksiinsa tanssin ja musiikin lisäksi. Salmela ohjaakin nykyään päätyökseen kansalaisopistojen erilaisia teatteriryhmiä: lapsia, aikuisia ja erityisryhmiä. Työ on monipuolista, eikä kahta samanlaista päivää ole - Salmela käsikirjoittaa, ohjaa, ja tarvittaessa myös lavastaa ja puvustaa produktiot. Erityisen hienoa on nähdä kehitys, mikä näyttelijöissä tapahtuu prosessin aikana. Teatteri on Iiris Salmelalle sosiaalinen taidemuoto, jota tehdään yhdessä: ihmisillä, ihmisiltä, ihmisille. Vapaa-aikanaan Salmela harrastaa taekwondoa.

kapellimestari Marja Ikonen

Musiikinopettaja ja kapellimestari Marja Ikonen (s. 1978) valmistui v. 2001 Jyväskylän yliopiston Musiikin laitokselta ja toimii nykyään musiikin suunnittelijaopettajana Järvi-Saimaan kansalaisopiston Rantasalmen toimipisteessä. Orkesterinjohtoa Ikonen on opiskellut Keski-Suomen konservatoriossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Torsten Lindforsin, Onni Kelon ja Juha Törmän johdolla. Lisäksi hän on osallistunut useille orkesterinjohdon mestarikursseille opettajinaan mm. Jorma Panula, Pertti Pekkanen, Hannu Norjanen, Paul Niemistö, István Világi ja Robert J. Ambrose. Tällä hetkellä Ikonen johtaa Rantasalmen A-, B- ja C-puhallinorkestereita ja toimii kapellimestarina Rantasalmen Nuorisoteatterissa. Ikonen sovittaa ja säveltää musiikkia etenkin omien orkesteriensa ja Rantasalmen Nuorisoteatterin käyttöön. Marja Ikonen on palkittu Suomen Puhallinorkesteriliiton Vuoden Pinna 2009 -tunnustuspalkinnolla sekä Suomen Työväen Musiikkiliiton Johtajamerkillä 2014 ja hänet on valittu Rantasalmen Mantaksi vuonna 2012.

laulunopettaja Saara Silvennoinen

Saara Silvennoinen on valmistunut klassisen laulun opettajaksi Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Hän on kotoisin Savonlinnasta, ja on työskennellyt mm. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa sekä Esmo ry:n kahdessa oopperassa. Syksyllä 2016 hän aloitti jatko-opinnot Savonia-ammattikorkeakoulussa pääaineena popjazz-laulu. Hän on myös toiminut kuoronjohtajana. Tällä hetkellä kiireisenä häntä pitävät 2-vuotias esikoinen ja marraskuussa 2016 syntynyt kuopus.

pukusuunnittelija Kati Lätti

Kati Lätti on valmistunut teatteripuvustajaksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta keväällä 2014. Opiskelun aikana hän oli vaihdossa Brnossa, Tsekin tasavallassa, jossa hän suunnitteli ja osittain valmisti puvut euroopassa ensi-illan saaneeseen Steel Pier musikaaliin. Hän on aikaisemmalta koulutukseltaan pukuompelija sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Työ lasten ja nuorten parissa on tuttua ja mielekästä monessa muodossa. Kati on työskennellyt Savonlinnan Oopperajuhlilla ompelijana ja pukijana yhteensä viitenä kesänä. Hän on tehnyt puvustuksia mm. Kotkaan, Kyminlinnan kesäteatteriin. Rantasalmen Nuorisoteatterin kanssa ensimmäinen yhteinen projekti oli Ranttalin Ronja Ryövärintytär -musikaalin pukujen valmistus.

Maskeeraus ja kampaukset Mirva Glumerus

Mirva on aloittanut Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistossa teatterialan opinnot viime keväänä. Opinnoissa hän suuntautuu maskeerauksen ammattilaiseksi. Mirva on siirtynyt teatterimaailmaan kaupanalalta ja ehtinyt jo tehdä monenlaisia kampus- ja maskeeraustöitä. Mirva on tehnyt töitä muun muassa Savonlinnan Teatterille, Teatteri Myllylle sekä konsertteihin että mainoskuvauksia Karaja
meikkisarjalle. Mirva kertoo, että mitä enemmän hän on työskennellyt teatteri näytelmien parissa, sitä suuremmin hän tuntee ajautuneensa juuri oikealle alalle. Mirvan arkeen kuuluu myös 2-vuotias poika, mies ja koira.

Koreografi Emilia Palmroos


Mikkeliläinen Emilia Palmroos valmistui keväällä 2017 tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta pääaineenaan nykytanssi. Opiskeluaikana Emilia oli mukana monenlaisissa produktioissa mm. Joensuun kaupunginteatterin teoksessa Koirien Kalevala, ryhmäteoksessa Kuopio tanssii ja soi -festivaaleilla sekä Joensuussa Yksin sateessa? -festivaaleilla. Emilia suoritti syyskuussa 2016 työharjoittelun Intiassa, Ryan International schoolissa Dehlissä sekä Chandigarhissa, jossa hän suunnitteli ja toteutti koreografioita suurille lapsiryhmille. Hän pääsi myös itse esiintymään Chandigarhissa tanssifestivaaleilla. Emilian osaamisalueisiin kuuluu nyky -ja jazztanssin lisäksi show- ja katutanssilajit. Emilia toimii tanssinopettajana Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa.

Lavastussuunnittelija Henri Paunonen

esiintyjät:

NÄYTTELJÄT
Ikonen Ronja
Ikonen Peppi
Putkonen Sonja
Lehtinen Tea
Kettunen Riina
Koivunoro
Kaisla
Hytönen Emma
Hytönen Hanna
Salmela Minja
Malinen Aava
Tanninen Ella
Issakainen Siiri
Hynninen Iida
Kasesniemi Kaappo
Torniainen Eedla
Tilaeus Janna-Julia
Puustinen Jessica
Lukin Emilia

SOITTAJAT
Alisa Vishniakova,
huilu-klarinetti
Enni Kettunen,
klarinetti
Aarni
Tossavainen, basso
Oskari Reinikainen, rummut