Satunnainen kuva

_dsc0128

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:376737 kpl

Myytävänä

CD Rantasalmi - Rivage détroit (ilm. 22.11.2014)

hinta 10 euroa + postikulut
tilaukset: pkoskikallio(at)gmail.com tai 050-5557672

Myynnissä myös Rantasalmen kirjastossa, K-kaupassa ja Mantan puodissa.

ESITYKSET OVAT PÄÄTTYNEET. KIITOS KAIKILLE KATSOJILLE!

Oliver! -musikaali pohjautuu Charles Dickensin klassikkona tunnettuun Oliver Twistin tarinaan. Oliver! on ensimmäinen Dickensin tekstiin perustuva musikaali, josta on tullut monilla näyttämöillä suurmenestys. Näytelmässä orpopojan elämän käänteet punoutuvat osaksi 1800-luvun Lontoota, jossa luokkaerot, köyhyys ja kurjuus ovat arkipäivää. Ensimmäiset vuotensa Oliver elää köyhäintalossa, josta hautausurakoitsija löytää hänet oppipojakseen, mutta lopulta Oliver päätyy taskuvarkaaksi Lontoon vilkkaille kaduille.

Miten Oliver löytää paikkansa maailmassa? Mistä löytyvät hänen elämäänsä ystävät, perhe ja turvallisuus? Tervetuloa seuraamaan yhdeksänvuotiaan Oliverin seikkailua!

Musikaali on kantaesitetty Lontoossa vuonna 1960. Teosta on esitetty kantaesityksen jälkeen lukuisina versioina niin ammatti- kuin harrastajateattereissakin. Musikaalissa on paljon perinteisiä joukkokohtauksia tansseineen, joten luvassa on näyttävyyttä, mutta myös herkkyyttä ja syvyyttä, kuten sadussa kuuluukin olla. Rantasalmen Nuorisoteatterin ja Lastenteatteri Ranttalin harrastajat pääsevät näyttämään parastaan musikaalin moninaisten roolihahmojen esittämisessä. Tarina on huumorilla höystetty, vaikka siinä käsitellään elämän varjopuolia ja synkkiä hetkiä. Rantasalmen Nuorisoteatterin iso musikaaliorkesteri soittaa taidolla ja antaumuksella. Mukana on yhteensä yli 40 harrastajaa.


Katso linkistä LIPPUTIEDOT JA ESITYSAJAT
(Alle 9-vuotiaat vain huoltajan seurassa.)

Tuotanto: Rantasalmen Nuorisoteatteri, Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys, Rantasalmen lukion musiikkiteatterilinja, Rantasalon peruskoulu sekä Järvi-Saimaan kansalaisopisto

Käsikirjoitus, musiikki ja laulujen sanat: Lionel Bart

Musikaali perustuu Charles Dickensin Oliver Twist -kertomukseen

Suomennos: Heikki Salo

Ohjaus: Jari Pylväinen

Ranttalin ohjaus: Iiris Salmela

Kapellimestari: Marja Ikonen

Koreografi: Mari Ihanus ja Sarianna Nuutinen

Laulunopetus: Anna-Maija Saari, Soila Takanen, Saara Silvennoinen

Yksinlauluopetus: Marketta Kosunen

Pukusuunnittelu ja -valmistus: Kati Lätti

Lavastussuunnittelu: SAMI/Artemia: Minna Aaltonen, ohjaava opettaja Anne Peltonen

Lavastusvalmistus: SAMI/Artemia, ohjaava opettaja Anne Peltonen

Maskeeraus ja kampaukset: Reetta Rissanen ja Tanja Hakala

Valosuunnittelu: Tuomo Salmela

Valoajot: Tuomo Salmela, Kirsi Laitinen

Äänitekniikka: Pekka Koivunoro

Graafikko: Anni Repo

ESITE

TAITEELLINEN HENKILÖKUNTA

ohjaaja Jari Pylväinen

Jari Pylväinen on Savonlinnan teatterin näyttelijä ja kapellimestari, jolla on pitkä työkokemus teatterin alalta. Koulutukseltaan hän on laulupedagogi ja erityisesti siksi hänen sydäntään lähellä on musiikkiteatteri. Pylväinen on työskennellyt Savonlinnan teatterin lisäksi mm. Lahden kaupunginteatterissa, Teatteri Vanhassa Jukossa ja Seinäjoen kaupunginteatterissa. Rantasalmen nuorisoteatterissa hän ohjaa nyt neljättä vuotta. Sitä ennen on Pylväinen ohjannut usean vuoden ajan Savonlinnan lapsi- ja nuorisoteatterissa. Pylväisen intohimona on perehtyä teatterin eri osa- alueisiin. Rantasalmen nuorisoteatterin myötä hän on päässyt suunnittelemaan lavastuksia näytelmiin sekä tänä vuonna toteuttamaan myös valosuunnittelun. Vuoden 2014-2015 Uneton Saimaalla -musikaali oli Pylväisen käsikirjoittama.

ohjaaja Iiris Salmela

Joroislainen Iiris Salmela on opiskellut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi sekä lasten- ja nuorten sanataideohjaajaksi. Hän on ohjannut lapsia v. 2001 lähtien, ja teatteri on kuulunut hänen omiin lapsuusharrastuksiinsa tanssin ja musiikin lisäksi. Salmela ohjaakin nykyään päätyökseen kansalaisopistojen erilaisia teatteriryhmiä: lapsia, aikuisia ja erityisryhmiä. Työ on monipuolista, eikä kahta samanlaista päivää ole - Salmela käsikirjoittaa, ohjaa, ja tarvittaessa myös lavastaa ja puvustaa produktiot. Erityisen hienoa on nähdä kehitys, mikä näyttelijöissä tapahtuu prosessin aikana. Teatteri on Iiris Salmelalle sosiaalinen taidemuoto, jota tehdään yhdessä: ihmisillä, ihmisiltä, ihmisille. Vapaa-aikanaan Salmela harrastaa taekwondoa.

koreografi Mari Ihanus

Mari Ihanus on valmistunut vuonna 2012 Savonia amk Musiikin ja Tanssin yksiköstä Kuopiosta tanssinopettajaksi, ja työskentelee tällä hetkellä Savonlinnan musiikkiopistossa tanssinopettajana ja tanssin sekä teatterin apulaisrehtorina. Hänellä on pitkä historia tanssijan, tanssinopettajan ja ohjaajan töistä Joensuun, Kuopion ja Savonlinnan seudulla. Jazz- ja nykytanssi ovat lähimpänä hänen sydäntään, mutta show- ja streettanssit ovat olleet aina osa Mari Ihanuksen osaamista ja työnkuvaa. Ihanus on opettanut monenlaista kohderyhmää pienistä lapsista aikuisiin ja erityisryhmiä. Tanssissa parasta on liikkeen, ilmaisun ja musiikin yhdistämisen kautta mahdollistuva persoonallinen kokonaisuus, joka tuo ihmisia yhteen tekemään, kokemaan ja nauttimaan esittävästä taiteesta. Musikaalityöskentely on Ihanukselle tanssijana tuttua, mutta koreografiointi ison produktion mittakaavassa uusi haaste ja mahdollisuus.

koreografi Sarianna Nuutinen

Sarianna Nuutinen hurahti tanssin maailmaan vuonna 2005 ja on siitä lähtien tanssinut lajeja laidasta laitaan, baletista streetiin ja kaikkea siltä väliltä, eniten kuitenkin nyky-, show- ja jazztanssia. Liikkuminen sekä lasten ja nuorten kanssa työskentely ovat aina olleet lähellä hänen sydäntään, ja hän on valmistunut Tanhuvaaran Urheiluopistosta liikuntaneuvojaksi keväällä 2011. Sarianna Nuutinen on työskennellyt päätoimisena tanssinopettajana Savonlinnan musiikkiopistossa kaudella 2012-2013 opettaen lastentansseja sekä nyky- ja jazztansseja. Lisäksi hän on toiminut tanssijana Savonlinnan teatterissa kausina 2008-2009, keväällä 2011 sekä syksyllä 2013. Lastenteatteri Ranttalia Sarianna Nuutinen on ohjannut kahdessa musikaalissa: Uneton Saimaalla ja Ronja Ryövärintytär. Sarianna Nuutinen liittyi mukaan Oliver!-porukkaan kauden puolivälissä toimien Savonlinnan musiikkiopistossa tanssinopettajana ja tanssin sekä teatterin vt. apulaisrehtorina sijaistaen Mari Ihanusta kauden loppuun.

kapellimestari Marja Ikonen

Musiikinopettaja ja kapellimestari Marja Ikonen (s. 1978) valmistui v. 2001 Jyväskylän yliopiston Musiikin laitokselta ja toimii nykyään musiikin suunnittelijaopettajana Järvi-Saimaan kansalaisopiston Rantasalmen toimipisteessä. Orkesterinjohtoa Ikonen on opiskellut Keski-Suomen konservatoriossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Torsten Lindforsin, Onni Kelon ja Juha Törmän johdolla. Lisäksi hän on osallistunut useille orkesterinjohdon mestarikursseille opettajinaan mm. Jorma Panula, Pertti Pekkanen, Hannu Norjanen, Paul Niemistö, István Világi ja Robert J. Ambrose. Tällä hetkellä Ikonen johtaa Rantasalmen A-, B- ja C-puhallinorkestereita ja toimii kapellimestarina Rantasalmen Nuorisoteatterissa. Ikonen sovittaa ja säveltää musiikkia etenkin omien orkesteriensa ja Rantasalmen Nuorisoteatterin käyttöön. Marja Ikonen on palkittu Suomen Puhallinorkesteriliiton Vuoden Pinna 2009 -tunnustuspalkinnolla sekä Suomen Työväen Musiikkiliiton Johtajamerkillä 2014 ja hänet on valittu Rantasalmen Mantaksi vuonna 2012.

yksinlauluopettaja Marketta Kosunen

Marketta Kosunen on varkautelainen musiikinopettaja, joka on valmistunut Jyväskylän yliopiston musiikin laitokselta vuonna 2001. Hän toimii nykyään musiikin lehtorina Kuoppakankaan ja Päiviönsaaren kouluilla Varkaudessa johtaen mm. musiikkiluokkien nuorisokuoroa. Lauluopintoja hän on tehnyt Savonia-ammattikorkeakoulussa Kuopiossa Pauliina Kokkosen ja Julia Vuorisen johdolla. Viime vuosina Kosunen on opiskellut erityisesti Estill-äänitekniikkaa Dorte Hyldstrupin ja Jaana Turusen ohjaamana. Kosunen pitää erityisesti jazzin laulamisesta, mutta muutkaan kevyen musiikin lajit eivät ole hänelle vieraita.

laulunopettaja Anna-Maija Saari


laulunopettaja Soila Takanen

Soila Takanen valmistui musiikinopettajaksi Jyväskylän yliopistosta keväällä 2016. Etelä-Pohjanmaalta, Kuortaneelta, kotoisin oleva Takanen on pienestä pitäen ollut mukana monipuolisesti musiikkielämässä. Etenkin puhallinmusiikki tuli suvun kautta tutuksi ja yläasteikäisenä pääsoitin piano saikin vahvaksi kumppanikseen tuuban, joka on viitoittanut tietä entisestään puhallinmusiikkimaailmaan. Yliopistoaikanaan hän toimi aktiivisesti Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupilleissä ensin tuubistina ja myöhemmin myös orkesterin taiteellisena johtajana sekä kapellimestarina. Vaikka soitinmusiikin vaikutus on vahva, pitää Takanen kaikenlaisesta toiminnasta musiikin piirissä ja sen kautta ihmisten parissa. Viimeisimpinä aluevaltauksina ovat työelämään astumisen lisäksi pasuunan soittamisen haltuunotto sekä toimiminen kesäkanttorina Kuortaneen seurakunnalla kesällä 2016.

laulunopettaja Saara Silvennoinen

Saara Silvennoinen on valmistunut klassisen laulun opettajaksi Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Hän on kotoisin Savonlinnasta, ja on työskennellyt mm. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa sekä Esmo ry:n kahdessa oopperassa. Syksyllä 2016 hän aloitti jatko-opinnot Savonia-ammattikorkeakoulussa pääaineena popjazz-laulu. Hän on myös toiminut kuoronjohtajana. Tällä hetkellä kiireisenä häntä pitävät 2-vuotias esikoinen ja marraskuussa 2016 syntynyt kuopus.

pukusuunnittelija Kati Lätti

Kati Lätti on valmistunut teatteripuvustajaksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta keväällä 2014. Opiskelun aikana hän oli vaihdossa Brnossa, Tsekin tasavallassa, jossa hän suunnitteli ja osittain valmisti puvut euroopassa ensi-illan saaneeseen Steel Pier musikaaliin. Hän on aikaisemmalta koulutukseltaan pukuompelija sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Työ lasten ja nuorten parissa on tuttua ja mielekästä monessa muodossa. Kati on työskennellyt Savonlinnan Oopperajuhlilla ompelijana ja pukijana yhteensä viitenä kesänä. Hän on tehnyt puvustuksia mm. Kotkaan, Kyminlinnan kesäteatteriin. Rantasalmen Nuorisoteatterin kanssa ensimmäinen yhteinen projekti oli Ranttalin Ronja Ryövärintytär -musikaalin pukujen valmistus.

lavastaja Minna Aaltonen

Minna Aaltonen on savonlinnalainen 39 vuotias teatteritekniikan opiskelija Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistossa. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona: Oliver!-musikaalin lavastuksen suunnittelu ja toteutus muodostuu osaksi opintoja. Osaamistaan Aaltonen on vahvistanut Petroskoin nukketeatterin tarpeiston valmistuksessa näytökseen "Moi dodyr". Työssäoppimisen aikana Aaltonen on ollut mukana restauroimassa Otellon lavasteita ja valmistamassa lavasteita ja seinämiä Kuolleesta talosta -oopperaan Savonlinnan Oopperajuhlille. Rantasalmen Nuorisoteatterille kaudella 2015-2016 toteutetussa High School Musicalissa näkyi myös Minnan käden jälki.

muut lavastajat

Opiskelijat:
Marjaana Kokkonen
Ilkka Kuusimäki
Juulia Lääperi
Aida Janatuinen
Eeva Timonen
Milla Holvi
Aliina Ruotsalainen
Talvikki Ulvelin
Sofia Hurmerinta
Maria Kaihlanen

Ohjaava henkilökunta:
Heikki Lyytikäinen, erikoisammattihenkilö
Teija Kankkunen, erikoisammattihenkilö
Anne Peltonen, lehtori

Maskeerauksen koulutus ja suunnittelu sekä partojen valmistus:
Marjaana Kokkonen

esiintyjät

Hännikäinen Unna

Kvick Wilma

Putkonen Pinja

Tikkanen Eveliina

Mutka Tiia-Mari

Lyytikäinen Anne

Larilahti Helena

Peltonen Tiina

Kinnunen Jesse

Monthan Matleena

Sallinen Sonja

Innanen Anna

Issakainen Nea

Manninen Jessica

Saarinen Sonja

Tikkanen Antti

Ikonen Ronja

Kasesniemi Kaappo

Kettunen Enni

Koivunoro Kaisla

Pitkänen Elina

Purhonen Essi

Putkonen Sonja

Kuokkaniemi Inka

Niiranen Anna-Mari

Laiho Kia

Huupponen Hilla

Huupponen Helmi

Turkki Eero

Tossavainen Nuutti

Mokkila Anni

Veijonen Topi

Korhonen Sini

Tallqvist Titta-Maija

Visniakova Alisa

Koivunoro Jessa

Partanen Jaanika

Harmoinen Lilli

Suomalainen Miro

Koivunoro Leevi

Tynkkynen Antti

Huupponen Vili