Satunnainen kuva

dsc_0070

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:376845 kpl

Myytävänä

CD Rantasalmi - Rivage détroit (ilm. 22.11.2014)

hinta 10 euroa + postikulut
tilaukset: pkoskikallio(at)gmail.com tai 050-5557672

Myynnissä myös Rantasalmen kirjastossa, K-kaupassa ja Mantan puodissa.Ensi-ilta: pe 20.4. klo 19

Värikäs, puhutteleva ja pirteä Hairspray kertoo teini-ikäisen Tracyn tarinan matkalla tähteyteen. Tie kohti unelmia ei ole kuitenkaan helppo ennakkoluulojen ja ahdasmielisyyden keskellä. Tracyn asenne on kaikesta huolimatta yhtä voimakas kuin vahvin hiuslakka, sillä hän saa ympärillään aikaan sen kaikkein tärkeimmän: hän muuttaa asenteita.

Hairspray on voittanut kahdeksan kertaa teatterialan arvostetuimman Tony-palkinnon. Musikaalin tapahtumat sijoittuvat 1960-luvun Baltimoreen rotuerottelun ja kansalaisoikeusliikkeen aikaan. Keskeisiä teemoja ovat kulttuurierojen kohtaaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Näytelmässä puhuttelevia aiheita käsitellään tanssien, soittaen ja laulaen - vaikeitakin aiheita voidaan käsitellä hymyssä suin ja yhdessä kokien.

Hairspray perustuu vuonna 1988 ilmestyneeseen John Watersin elokuvaan. Huippusuositun näytelmäversion ensi-ilta oli New Yorkin Broadwaylla vuonna 2002. Helsingin Kaupunginteatteri esitti hittimusikaalin vuonna 2007 ja samana vuonna ilmestyi myös uudelleenfilmatisointi, jonka pääosissa nähdään mm. John Travolta ja Michelle Pfeiffer.

Hairsprayn tarttuva ja hyväntuulinen musiikki on näyttävä sekoitus rock´n roll-, soul- ja pop-musiikin tyylilajeja tuotuna värikkääseen 60-lukuun. Rantasalmen Nuorisoteatterin 18 soittajan musikaaliorkesteri ja 18 näyttelijää saavat taatusti jokaisen katsojan nauttimaan esityksestä suurella sydämellä.

Tuotanto: Rantasalmen Nuorisoteatteri, Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys, Rantasalmen lukion musiikkiteatterilinja sekä Järvi-Saimaan kansalaisopisto

Harrastajateatterituotannon esitysoikeuksia valvoo Music Theatre International of New Yorkin puolesta Josef Weinberger Limited.

Käsikirjoitus: Mark O´Donnell & Thomas Meehan

Musiikki: Marc Shaiman

Laulujen sanat: Scott Wittman & Marc Shaiman

Orkestraatio: Harold Wheeler

Sovitukset: Marc Shaiman

Musikaali perustuu John Watersin käsikirjoittamaan ja ohjaamaan New Line Cinema -yhtiön elokuvaan.

Suomennos: Mikko Koivusalo

Ohjaus: Jari Pylväinen

Kapellimestari: Marja Ikonen

Koreografi: Emilia Palmroos

Laulunopetus: Soila Takanen

Yksinlauluopetus: Marketta Kosunen

Pukusuunnittelu ja -valmistus: Kati Lätti

Lavastussuunnittelu: erikoisammattihenkilö Teija Summanen / Samiedu, erikoisammattihenkilö Heikki Lyytikäinen, ohjaava opettaja Anne Peltonen

Lavastusvalmistus: Samiedu

Maskeeraus ja kampaukset: Sari Metsola ja Aino Korhonen

Valosuunnittelu: auki

Valoajot: auki

Äänitekniikka: Pekka Koivunoro

Graafikko: Anni Repo

TAITEELLINEN HENKILÖKUNTA

ohjaaja Jari Pylväinen

Jari Pylväinen on Savonlinnan teatterin näyttelijä ja kapellimestari, jolla on pitkä työkokemus teatterin alalta. Koulutukseltaan hän on laulupedagogi ja erityisesti siksi hänen sydäntään lähellä on musiikkiteatteri. Pylväinen on työskennellyt Savonlinnan teatterin lisäksi mm. Lahden kaupunginteatterissa, Teatteri Vanhassa Jukossa ja Seinäjoen kaupunginteatterissa. Rantasalmen nuorisoteatterissa hän ohjaa nyt neljättä vuotta. Sitä ennen on Pylväinen ohjannut usean vuoden ajan Savonlinnan lapsi- ja nuorisoteatterissa. Pylväisen intohimona on perehtyä teatterin eri osa- alueisiin. Rantasalmen nuorisoteatterin myötä hän on päässyt suunnittelemaan lavastuksia näytelmiin sekä tänä vuonna toteuttamaan myös valosuunnittelun. Vuoden 2014-2015 Uneton Saimaalla -musikaali oli Pylväisen käsikirjoittama.


kapellimestari Marja Ikonen

Musiikinopettaja ja kapellimestari Marja Ikonen (s. 1978) valmistui v. 2001 Jyväskylän yliopiston Musiikin laitokselta ja toimii nykyään musiikin suunnittelijaopettajana Järvi-Saimaan kansalaisopiston Rantasalmen toimipisteessä. Orkesterinjohtoa Ikonen on opiskellut Keski-Suomen konservatoriossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Torsten Lindforsin, Onni Kelon ja Juha Törmän johdolla. Lisäksi hän on osallistunut useille orkesterinjohdon mestarikursseille opettajinaan mm. Jorma Panula, Pertti Pekkanen, Hannu Norjanen, Paul Niemistö, István Világi ja Robert J. Ambrose. Tällä hetkellä Ikonen johtaa Rantasalmen A-, B- ja C-puhallinorkestereita ja toimii kapellimestarina Rantasalmen Nuorisoteatterissa. Ikonen sovittaa ja säveltää musiikkia etenkin omien orkesteriensa ja Rantasalmen Nuorisoteatterin käyttöön. Marja Ikonen on palkittu Suomen Puhallinorkesteriliiton Vuoden Pinna 2009 -tunnustuspalkinnolla sekä Suomen Työväen Musiikkiliiton Johtajamerkillä 2014 ja hänet on valittu Rantasalmen Mantaksi vuonna 2012.

koreografi Emilia Palmroos

Mikkeliläinen Emilia Palmroos valmistui keväällä 2017 tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta pääaineenaan nykytanssi. Opiskeluaikana Emilia oli mukana monenlaisissa produktioissa mm. Joensuun kaupunginteatterin teoksessa Koirien Kalevala, ryhmäteoksessa Kuopio tanssii ja soi -festivaaleilla sekä Joensuussa Yksin sateessa? -festivaaleilla. Emilia suoritti syyskuussa 2016 työharjoittelun Intiassa, Ryan International schoolissa Dehlissä sekä Chandigarhissa, jossa hän suunnitteli ja toteutti koreografioita suurille lapsiryhmille. Hän pääsi myös itse esiintymään Chandigarhissa tanssifestivaaleilla. Emilian osaamisalueisiin kuuluu nyky -ja jazztanssin lisäksi show- ja katutanssilajit. Emilia toimii tanssinopettajana Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa.

yksinlauluopettaja Marketta Kosunen

Marketta Kosunen on varkautelainen musiikinopettaja, joka on valmistunut Jyväskylän yliopiston musiikin laitokselta vuonna 2001. Hän toimii nykyään musiikin lehtorina Kuoppakankaan ja Päiviönsaaren kouluilla Varkaudessa johtaen mm. musiikkiluokkien nuorisokuoroa. Lauluopintoja hän on tehnyt Savonia-ammattikorkeakoulussa Kuopiossa Pauliina Kokkosen ja Julia Vuorisen johdolla. Viime vuosina Kosunen on opiskellut erityisesti Estill-äänitekniikkaa Dorte Hyldstrupin ja Jaana Turusen ohjaamana. Kosunen pitää erityisesti jazzin laulamisesta, mutta muutkaan kevyen musiikin lajit eivät ole hänelle vieraita.

laulunopettaja Soila Takanen

Soila Takanen valmistui musiikinopettajaksi Jyväskylän yliopistosta keväällä 2016. Etelä-Pohjanmaalta, Kuortaneelta, kotoisin oleva Takanen on pienestä pitäen ollut mukana monipuolisesti musiikkielämässä. Etenkin puhallinmusiikki tuli suvun kautta tutuksi ja yläasteikäisenä pääsoitin piano saikin vahvaksi kumppanikseen tuuban, joka on viitoittanut tietä entisestään puhallinmusiikkimaailmaan. Yliopistoaikanaan hän toimi aktiivisesti Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupilleissä ensin tuubistina ja myöhemmin myös orkesterin taiteellisena johtajana sekä kapellimestarina. Vaikka soitinmusiikin vaikutus on vahva, pitää Takanen kaikenlaisesta toiminnasta musiikin piirissä ja sen kautta ihmisten parissa. Viimeisimpinä aluevaltauksina ovat työelämään astumisen lisäksi pasuunan soittamisen haltuunotto sekä toimiminen kesäkanttorina Kuortaneen seurakunnalla kesällä 2016.

pukusuunnittelija Kati Lätti

Kati Lätti on valmistunut teatteripuvustajaksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta keväällä 2014. Opiskelun aikana hän oli vaihdossa Brnossa, Tsekin tasavallassa, jossa hän suunnitteli ja osittain valmisti puvut euroopassa ensi-illan saaneeseen Steel Pier musikaaliin. Hän on aikaisemmalta koulutukseltaan pukuompelija sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Työ lasten ja nuorten parissa on tuttua ja mielekästä monessa muodossa. Kati on työskennellyt Savonlinnan Oopperajuhlilla ompelijana ja pukijana yhteensä viitenä kesänä. Hän on tehnyt puvustuksia mm. Kotkaan, Kyminlinnan kesäteatteriin. Rantasalmen Nuorisoteatterin kanssa ensimmäinen yhteinen projekti oli Ranttalin Ronja Ryövärintytär -musikaalin pukujen valmistus.

lavastajat

Opiskelijat:

Ohjaava henkilökunta:
Heikki Lyytikäinen, erikoisammattihenkilö
Teija Summanen, erikoisammattihenkilö
Anne Peltonen, lehtori

NÄYTTELJÄT


Hännikäinen Unna
Kvick Wilma
Tikkanen
Eveliina
Lyytikäinen
Anne
Larilahti
Helena
Peltonen Tiina
Kinnunen Jesse
Monthan
Matleena
Tossavainen
Nuutti
Innanen Anna
Siren Alisa
Saahko Liina
Luostarinen
Ella
Issakainen Nea
Manninen
Jessica
Lyytikäinen
Aada
Huupponen
Minttu
Tossavainen Kuisma

SOITTAJAT
Veijonen Venla
Kuokkaniemi
Inka
Niiranen
Anna-Mari
Laiho Kia
Huupponen
Hilla
Kiiski Salla
Huupponen
Helmi
Turkki Siiri
Ristilä Eino
Veijonen Topi
Korhonen Sini
Vishniakova
Alisa
Silvennoinen
Viivi
Holopainen Mikko
Ikonen Ronja
Koivunoro
Leevi
Räisänen Janne
Tiainen Helmi